Wednesday, March 19, 2008

Director Anthony Minghella Dies at 54




FILMOGRAPHY:
Breaking And Entering (2006)
Cold Mountain (2003)
The Talented Mr Ripley (1999)
The English Patient (1996)
Mr Wonderful (1993)
Truly Madly Deeply (1990)

7 comments:

GAIA said...

Duh! baru tau citer ni kat E! tadik....tak dapatlah nengok filem darinya lagi...apa2 pun The English Patient is his best work and my Super All Time Fave Film....

maberik said...

aku pun tak byk tgk filem2 dia.cuma tgk cold mountain & the talented mr ripley saja.

oh and arthur c clark, pengarang 2001:A Space Odyssey(one of the greatest film ever made IMO), pun meninggal juga.

apakanama said...

haa aku pun minat kt english patient... kisah cinta yg sunyi... mood dia gempaq tone dia shahdu... pakcik ni org kampung rumah dia megadap laut... famili dia jual aiskrim.. katsitu laa dtg sensitiviti dia kut.. aku sgt jeles org yg bg dia pekat dgn kehidupan... jeles

maberik said...

demm aku mmg suka moody films.kene tgk english patient

apakanama said...

kau layan satu lagi filem nie 'brick lane' cerita dia best direction membekas.... minah docu lompat ker filem ..tapi aku sangat geram kat post-projectionnya sama geram cam aku tengok filem satu director malaysia nie. berjaya laa dia tapi aku tetap geram

barb michelen said...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

fadz said...

gaia, me too! maberik, aku sedar kematian fav direktor aku ni dalam blog kau... huhuhuhuhu, sedih, baru je beli dvd spesel English patient melalui amazon.com ari tuh... macam tau2 je!